Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
    Ти като караш по същество сподели ли нещо умно и полезно? По същество колегата пита и за масло!
    Точно така,ако колегата не беше писал,че кара с Кастрол и зададе въпрос за маслото нямаше да обеля и дума в тази тема.
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Днес сутринта пробвах като дам на вътрешна циркулация, но жуженето си остана, значи наистина е датчика за температура на климатроника. Кастролът с който карам в момента е на 2000км, за сега няма разлика в нивото от когато го налях, но мисля като мина 6-7000км да го сменя със Селения 10/50, щом има такива оплаквания от Кастрола. Сутринта имаше мъгла и реших да пусна фаровете за мъгла (нали халогените на бронята се пускат от копчето до ръчната) цъкнах ги светна ми на таблото, но като погледах не светеха, да не би да се пускат от другаде?
      ALFA ROMEO 156 1.6TS

Comment

Да, при пуснати фарове се включват с копчетата зад скоростния лост. Едното е за предните, другото за задните. Имат и отделни индикатори на оборотомера.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от maistora88 Покажи съобщение
          Днес сутринта пробвах като дам на вътрешна циркулация, но жуженето си остана, значи наистина е датчика за температура на климатроника. Кастролът с който карам в момента е на 2000км, за сега няма разлика в нивото от когато го налях, но мисля като мина 6-7000км да го сменя със Селения 10/50, щом има такива оплаквания от Кастрола. Сутринта имаше мъгла и реших да пусна фаровете за мъгла (нали халогените на бронята се пускат от копчето до ръчната) цъкнах ги светна ми на таблото, но като погледах не светеха, да не би да се пускат от другаде?
          Жуженето се оправя като свалиш централната конзола и си почистиш вентилаторчето.А фаровете за чъгла ако са изпълнени всички условия може да не светят поради разкачени куплунзи, ако е сваляна бронята, изгорели крушки/ не знам дали се следят от чека/.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Колега,маслото за Туин спарк е едно- 10В-60,като гледаш да е от по известните марки!!!За съжаление е скъпо,но това е цената за да върви мотора добре!Всичко друго е компромис,но всеки си прави сметката!Естествено това се отразява и на доброто смазване на мотора!Алфата е много капризна относно маслото и който не го е разбрал,пати жестоко!!!

Comment

Колега, за да си 100% сигурен, че жуженето е от датчика за температурата в купето, можеш да го тестваш. Натискаш с пръст на вътре процепите на конзолата, зад които е датчика. Ако се промени звука, значи е той.
              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от maistora88 Покажи съобщение
                http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=87510
                Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Working...
                X